norsketog.no

2013-10-03 11.48.36
.

norsketog.no er en nettside som ble registrert og påbegynt den 30.05.14 av Sandnes Event. Målet med norsketog.no er å opplyse det norske folk om det meste innenfor jernbanen i Norge. Her kan du blant annet få siste nytt langs jernbanen. Disse nyhetene er hentet fra flere kilder, som nsb.no, jernbaneverket.no, samt region- og lokalaviser. Disse nyhetene vises direkte på forsiden, slik at det skal være enklest mulig for deg å finne frem. Du skal også slippe å lete på forskjellige nettsider etter informasjon; alt er samlet på norsketog.no.
På norsketog.no finner du også en komplett liste over alle lokomotiver og togsett som enten befinner seg i Norge, eller som tidligere har vært på besøk i Norge. Du får også en komplett oversikt over alle tidligere lokomotiver og togsett i Norge.

Det må være lov å skryte når vi sier at norsketog.no er den eneste nettsiden i hele Norge med full oversikt over alle lok og togsett – men ikke minst stasjoner! Her vil du få en komplett oversikt over de fleste stasjoner i Norge. I begynnelsen er det bare planlagt å legge til de største stasjonene, selv om målet er å ha en komplett oversikt over alle stasjoner i Norge. Dette krever en god del arbeid, og blir derfor nedprioritert.
Du vil altså med andre ord få en komplett oversikt over de fleste stasjoner i Norge. Vi kommer ikke til å gå innpå fakta og historie nå med det første. Målet vårt er å få en oversikt over passerende tog. Ideen fikk vi fra Bergens Tidene med deres oversikt over Finse. Her kan du se live fra Finse, med en nedteller til neste passerende tog. En slik oversikt finnes på norsketog.no; ikke bare for Finse, men de fleste stasjoner i Norge. Vi kan dessverre ikke tilby live-stream fra stasjonene enda, men vi håper at vi kan tilby dette i fremtiden.
På norsketog.no har du en nedteller til neste tog. I motsetning til Bergens Tidene har vi tatt med informasjon om neste tog – tognr, type (passasjer eller gods), samt hvor toget kommer fra og hvor det skal videre. Det er ingen annen side i Norge der du kan finne slik informasjon.

Til slutt vil vi minne på at nettsiden er under utvikling og er langt fra et ferdig resultat.

.

 

.

17.02.17

Driften av norsketog.no overføres fra PH Norge AS til Materiellselskapet AS.

16.10.15

Driften av norsketog.no overføres fra Sandnes Event til PH Norge AS.

03.04.15

Selv om det har gått litt tregt i det siste, jobbes det fortsatt på spreng med å få nettsiden ferdigstilt. Det er mye som mangler, og det er langt fra et ferdig produkt. For tiden bruker vi også nettsiden for å eksperimentere. Derfor vil du muligens se forskjellig design/oppsett fra side til side. Du vil også oppleve en god del rot. Vi beklager dette, og ber om litt tålmodighet.
Grunnen til at vi valgte å offentliggjøre et uferdig produkt, var rett og slett for å gjøre det mer tilgjengelig for de som jobber på det, samt for å la folk faktisk få litt utnytte av det lille vi måtte ha av informasjon på nettsiden.
Norsketog.no er et stort prosjekt, og det vil ta tid før vi er helt i mål.

.